София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов: Борбата в България не е да управляваш, а да си опозиция

Томислав Дончев: В доклада на ОЛАФ никъде не се казва, че сме най-корумпираната държава

8 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

„В някои издания видяхме заглавия от типа, че ОЛАФ е казал, че България е най-
корумпираната или най-много злоупотребява с еврофондовете: в самия доклад няма нито един текст, който съответства на това заключение или на тази констатация”. Това заяви вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев по повод доклада на ОЛАФ и появилите се интерпретации по него.
„Отдавам това не само на предизборната кампания, а и на този яд, че по всички параметри, които и ЕВРОСТАТ дава – намаляване на безработицата, ръстът на икономиката, повишено потребление, параметри, при чието изчисляване не участваме, за да ни подозират, че някой напудря данните, те са факти”, коментира министър-председателят Бойко Борисов по време на правителственото заседание днес.
По думите му, борбата в България не е да управляваш, а да си опозиция и „всеки търси какъвто и да е елемент за атака. И когато една такава мълва –направо надминават Гьобелс – е повторена многократно, лъжата става истина”
Вицепремиерът Дончев изнесе конкретни данни от изготвения от Европейската служба за борба с измамите документ и посочи, че тези, които злоупотребяват с информацията в доклада, го правят с политически цели.