София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов: България е различна и тук се живее много по-добре

Премиерът писа по повод 30 години от 10 ноември 1989 г.

4 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Премиерът Бойко Борисов писа в профила си във Фейсбук по повод 30 години от 10 ноември 1989 г.

„Последните 30 години са най-хубавото нещо, което се е случило на страната ни в новата ни история. С много работа и усилия днес България е различна и тук се живее много по-добре”, сподели той.

Той подчерта, че с много работа и усилия днес България е различна и тук се живее много по-добре. "По време на Прехода преминахме през редица трудности - хиперинфлация, масови фалити на банки, пенсии и заплати по няколко долара, опашки пред магазините, празни щандове, блокиране на цялата държава, безнадеждност”, написа още Борисов.

„Днес това са спомени от миналото. България е член на НАТО и на ЕС, пътуваме свободно по света, БВП бележи ръст всяка година, а безработицата е на историческо рекордно ниско ниво. Извървяхме дълъг път и днес България се развива. Най-важното днес е, че резултатите се постигат с работа и зависят от всеки един от нас”, пише още премиерът.