София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов даде съвета по престъпността на Каракачанов

Премиерът свали от поста досегашния му шеф Валентин Радев

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Премиерът Бойко Борисов свали вътрешният министър Валентин Радев  от поста му  на шеф на Националния съвет по превенция на престъпността назначи на негово място вицепремиера Красимир Каракачанов, това беше съобщено по-рано днес от правителствената  пресслужба.
 
В разпространената до медиите информация се сочи още, че  по този начин се цели да се преодолее възникналото  несъответствие в  разпределението на функциите между заместник министър-председателите. Тъй  като Каракачанов е ресорен вицепремиер по сигурността, премиерът е преценил, че е редно именно той да застане начело на съвета му се престъпността.
 
Смяната идва само няколко седмици, след като от опозицията внесе в парламента вот на недоверие към правителството за извършваната от него политика по вътрешната сигурност и опазване на обществения ред, както и след недоволството към Валентин Радев, засилило се заради действията му във връзка с кризата с чумата в Странджа.