София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов: Джамбазки си нанесе щета, от която не знам дали ще се възстанови

Премиерът заяви, че евродепутатът ще понесе всички последствия

4 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Случаят с евродепутата Ангел Джамбазки, който бе хванат да кара пиян, ще удари сериозно по реномето на евродепутата от ВМРО, но в конкретната ситуация няма никакво прикриване от страна на властите. Това коментира пред журналисти в Брюксел министър-председателят Бойко Борисов.

"Всеки кара кола и на всеки може да се служи. Трябва да се каже на кой е колата и кой я е карал. Обществеността не бе информирана навреме и коректно", заяви Борисов.

"Сравнете съобщението с това за катастрофата с председателя на парламента Цвета Караянчева. Тогава жълти, фалшиви медии казваха, че гавазите на Борисов са виновни", припомни премиерът.

Борисов каза още, че е много разочарован от евродепутата Ангел Джамбазки, който беше засечен от полицаи да кара в нетрезво състояние. "Джамбазки ще понесе всичките си последствия. Всички, които ме познават знаят, че не пия капка алкохол. Разочарован съм много. Разочарование е малко, защото винаги съм го харесвал като политик. МВР не е прикрило никой", категоричен бе той.