Гледай
на живо

Борисов е разочарован от дългите преговори за мигрантите

Ръководители на страните от ЕС все пак постигнаха споразумение

Борисов е разочарован от дългите преговори за мигрантите Българският премиер Бойко Борисов изрази недоволството си от тежките преговори в Брюксел по въпросит... thumbnail text
Българският премиер Бойко Борисов изрази недоволството си от тежките преговори в Брюксел по въпросите за мигрантската криза, продължили повече от 10 часа и завършили в 6 часа тази сутрин.
 
 
Министър-председателят ни не пропусна и да похвали политиката на  правителството, изтъквайки, че постигнатото споразумение между  европейските министри в голяма степан е отразява предложението от България.
 
Премиерът ни посочи още, че е все пак е доволен от приемането на втория транш финансова помощ, който ще бъде отпуснат на Турция. Наложило се обаче на Борисов да изнесе урок на останалите европейски лидери.
 
 
Сред останалите постигнати резултати от дългата среща, премиерът изтъкна  съгласието на страните-членки за започванe нd на преговори за приемане на Албания и Македония в общността и продължаването на  санкциите срещу Русия. Борисов коментира и предстоящото приемане на България в  банковия съюз и в т. нар. чакалня на еврозоната, като беше категоричен, че трябва да се случат по едно и също време, но не се ангажира с точна дата.