София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов е разочарован от дългите преговори за мигрантите

Ръководители на страните от ЕС все пак постигнаха споразумение

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Българският премиер Бойко Борисов изрази недоволството си от тежките преговори в Брюксел по въпросите за мигрантската криза, продължили повече от 10 часа и завършили в 6 часа тази сутрин.
 
 
Министър-председателят ни не пропусна и да похвали политиката на  правителството, изтъквайки, че постигнатото споразумение между  европейските министри в голяма степан е отразява предложението от България.
 
Премиерът ни посочи още, че е все пак е доволен от приемането на втория транш финансова помощ, който ще бъде отпуснат на Турция. Наложило се обаче на Борисов да изнесе урок на останалите европейски лидери.
 
 
Сред останалите постигнати резултати от дългата среща, премиерът изтъкна  съгласието на страните-членки за започванe нd на преговори за приемане на Албания и Македония в общността и продължаването на  санкциите срещу Русия. Борисов коментира и предстоящото приемане на България в  банковия съюз и в т. нар. чакалня на еврозоната, като беше категоричен, че трябва да се случат по едно и също време, но не се ангажира с точна дата.