Гледай
на живо

Борисов: Европа трябва да се стреми към Брекзит със сделка

Премиерът участва седмия глобален бакински форум в Азербайджан

Борисов: Европа трябва да се стреми към Брекзит със сделка Ако се стигне до Брекзит без сделка последствията ще са много тежки за всички. Това включваше изказв... thumbnail text

Ако се стигне до Брекзит без сделка последствията ще са много тежки за всички. Това включваше изказването на Бойко Борисов на Седмия глобален бакински форум в рамките на работното му посещение в Азербайджан, предадоха от правителствения пресцентър.

В изказването си Борисов се спря на резултатите от Българското председателство на Съвета на ЕС. Той подчерта, че докато страната ни е била начело на ЕС, се даде голяма перспектива на Западните Балкани. Той изтъкна още важността на състоялия се форум 16 плюс 1 в София, както и на провелата се във Варна среща между ЕС и Турция.

Министър-председателят коментира и темата Брекзит. Борисов не смята, че ще се стигне до сделка между Великобритания и Европа, а последствията на Брекзит без споразумение ще са трагични.

Според Борисов ЕС трябва да работи за среща между Русия и НАТО. Той бе категоричен, че надпреварата във въоръжението винаги е пряко свързана със социалните системи. Той акцентира, че неслучайно в момента България няма нито един конфликт със съседи в Европа и в света.

Той изтъкна също прекрасните отношения с Азербайджан и с президента Илхам Алиев. Днес двамата ще разговарят за възможността за участие на Азербайджан в европейския газов хъб „Балкан“.