София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов: Гласувах за сигурна, свободна и справедлива Европа

Премиерът с упрек км президента, че работел за опозицията

5 годиниИзбори 2019 3 Боряна Райчева

„Гласувах за сигурна, просперираща исправедлива Европа. Това заяви пред журналистие секунди, след като подаде гласа си в своето училище в Банкя, премиерът Бойко Борисов.
Премиерът отказа да коментира поведението и думите на президента Румен Радев, като заяви, че държавният глава през цялата кампания бил работил за опозицията.
Борисов все отношение и по забраната в днешния изборен ден да се обявяват междинни резултати от агенциите, като я определи като лицемерие.
Министър-председателят нямаше шанс да даде електронно своя глас, тъй като в секцията в Банкя нямаше машина. На въпрос на журналисти обаче дали, ако съществуваше подобна възможност, би се възползвал, отговотът беше положитетен, но и с уточнението, че почти цяла Европа се е отказала от този начин на гласуване.
След като упражни правото си на глас, министър-председателят не пропусна да се ръкува с свои познати и да се порадва на децата. Интерсен факт е, че Борисов гласува в своята класна стая.