София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

„Борисов го е страх от избора на Лаура Кьовеши“

Нинова отрича участие в евентуална афера "Костинброд 2"

пропускане
5 годиниИзбори 2019 6 Боряна Райчева

Лидерът на левицата Корнелия Нинова отрече, че БСП подготвя афера тип „Костинброд 2”. Вчера в „Тази сутрин” премиерът Бойко Борисов изрази именно такова съмнение. „Г-н Борисов управлява чрез всяване на страх. В този случай си търси оправдание за загуба, която им предстои”, допълни Нинова.
Водачът на евролистата на БСП Елена Йончева заяви, че Борисов е прав като отрича собственост на къща в Барселона.

„Тя не се води нито на г-н Борисов, нито г-жа Борислава Йовчева. Ние искаме да бъде разследвана сметката на фирма „EMA BGS SL”. Това е фирма, регистрирана на мястото на къщата и чийто управител в началото е била г-жа Борислава Йовчева. Искаме да бъде разследван пътят на парите. – тези 1,7 млн. евро, които са постъпили в тази сметка. Тези средства са постъпили от офшорна фирма, кипърска – собственост на безработен кипърец”, каза Йончева.
По думите на Йончева, представители на фирмата са Иван Създов, управител на тенис кортовете в Банкя и Радослав Иванов, братовчед на Бойко Борисов. „Ние не се интересуваме от личния живот на Бойко Борисов. Искаме от главния прокурор да провери тази офшорна сметка и какви пари са постъпили от Иван Създов. Също така, искаме да се поиска цялата информация от прокуратурата в Каталуня за тази сметка. С тази офшорна фирма е свързана друга офшорна фирма, чиито управители са ефективно осъдени за пране на пари и укриване на собственост”, допълни Йончева. Водачът на листата на БСП каза още, че ще предоставят на прокуратурата всички документи, с които разполагат.

„Радослав Иванов наследява целия бизнес на Борисов, включително и фирмата „Ипон”. Ние внасяме сигнал да бъдат разследвани тези имоти. Искаме да попитаме Радослав Иванов дали не е поставеното лице на Борисов за правене на бизнес”, посочи още Йончева.

Водачът на евролистата на социалистите заяви, че ѝ липсва журналистическата професия. „Аз знаех срещу какво се изправям, затова влязох в политиката. Не съм предполагала, че ударите срещу мен ще бъдат толкова безскрупулни и жестоки. Мафията удря жестоко. Прокуратурата трябва да разбере коя е мафията”, заяви Йончева. Елена Йончева коментира, че живее под наем и се издържа само от заплатата си. Тя допълни, че има наследствени имоти от нейния дядо.