София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Борисов: Хороскопът на света е лош

ГЕРБ в готовност да преосмисли кандидата си за президент заради събитията в Турция

8 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Усложнената ситуация в света и последните събития в Турция и Франция могат да доведат до промяна в кандидата за президент на ГЕРБ. Това заяви премиерът Бойко Борисов в студиото на Нова телевизия.
По негови думи преосмислянето на претендента идва след като политическата и социалната обстановка в няколко страни в последните месеци, се е влошила. По думи на Борисов кандидатът трябва да е обединител и някой, който е способен да балансира нацията.
Премиерът допълни, че се готвим за тежък проблем с бежанската вълна заради обявеното извънредно положение и заплахата от нов опит за преврат в Турция. Борисов успокои, че жандармерия, полиция, армия и техните началници работят за справяне с евентуална мигрантска криза у нас, но добави, че „нищо добро не ни очаква“. Министър-председателят потвърди, че всеки ден граничните власти залавят по 150-200 бежанци, нелегално навлизащи на наши територии. Според Борисов споразумението между ЕС и Турция за мигрантите не се изпълнява от южната ни съседка. Хороскопът на света е лош, категоричен беше още премиерът.