Гледай
на живо

Борисов и Ердоган обсъдиха миграционния проблем

Двамата разговаряха в рамките на сесията на ООН в САЩ

Борисов и Ердоган обсъдиха миграционния проблем Премиерът Бойко Борисов и турският президент Реджеп Тайип Ердоган обсъдиха снощи задълбочаването на ... thumbnail text

Премиерът Бойко Борисов и турският президент Реджеп Тайип Ердоган обсъдиха снощи задълбочаването на двустранното сътрудничество и приноса на Турция за овладяване на мигрантския поток по българската граница.

Двамата разговаряха в рамките на 73-тата сесия на ООН в САЩ, съобщиха от правителствената информационна служба.

Бойко Борисов и Ердоган оцениха високо положителното икономическо активизиране на отношенията между двете страни в областта на туризма, енергетиката и транспорта през последните години.

По време на срещата българският премиер Борисов подчерта, че Турция остава освен наш непосредствен съсед, но и важен партньор в областта на миграцията и борбата с тероризма. Президентът на Турция Ердоган изрази благодарност към министър-председателя Бойко Борисов за провеждането на срещата на върха между ЕС и Турция във Варна на 26 март. По думите на турския президент срещата във Варна дава положителна насока на развитие в отношенията между Анкара и Брюксел.

Българският министър-председател подчерта важността от споразумението между ЕС и Турция за всички европейски държави и посочи, че мирът и диалогът са най-доброто средство на дипломацията.