София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов и Фандъкова защитиха свой политически конкурент

След публикация в медия

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

След публикация с интимни снимки на половинката на кандидата за кмет на „Демократична България” арх. Борислав Игнатов, премиерът Бойко Борисов и настоящият кмет на София Йорданка Фандъкова изказа възмущението си от поведението на медията.
В своя фейсбук профил Борисов не остана безучастен и написа:
Не приемам опитите чрез публикуването на лични снимки на едно момиче да се уязви кандидат за кмет на София. С подобни похвати се прекрачват граници, които досега не са били преминавани. Бил съм атакуван многократно по подобен начин. Не приемам такъв тип действия и категорично ги осъждам.
Прекият конкурент на Игнатов Йорданка Фандъкова също емоционално изрази възмущението си:
Има граници, които не могат НИКОГА да бъдат прекрачвани – това са границите на човешкото достойнство. Опитът да се уязви един от кандидатите за кмет на София по такъв отвратителен начин, е не само недостойно, то убива смисъла от всичко, което правим. Казвам го като човек и жена! Изборите идват и заминават, но трябва да останем човеци!
Все още не е ясно по какъв начин ще бъде отговорено на грубия акт на намеса в личния живот на арх. Игнатов и по какъв начин иснтитуциите ще реагират на това.