Гледай
на живо

Борисов: Имаме обща кауза с Израел срещу тероризма

„Израелските инвестиции са от голямо значение за българската икономика“

Борисов: Имаме обща кауза с Израел срещу тероризма Отдаваме голямо значение на привличането на израелски инвестиции в българската икономика. Това заяви... thumbnail text

Отдаваме голямо значение на привличането на израелски инвестиции в българската икономика. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при срещата си с гостуващия у нас президент на Израел Реувен Ривлин.
Премиерът подчерта, че за България Израел е важен и перспективен външнотърговски партньор. Той изрази надежда, че положените усилия ще доведат до повече инвестиции, развитие на търговията и ръст при туристите между двете страни. Борисов отбеляза постепенното увеличаване последните две години на българския износ, основно от хранително-вкусовата промишленост, и подчерта опита на страната ни в сектори като туризма и инфраструктурата. По негови думи има възможност и за развитие на двустранните отношения в областта на енергетиката, и преноса на газ.
Българският министър-председател и израелския президент бяха категорични, че битката срещу екстремизма и тероризма е обща кауза в защита на ценностите на цивилизацията, към която принадлежим.