Гледай
на живо

Борисов иска закриване на Държавната агенция за българите в чужбина

Имало и други институции, които да се занимават с този въпрос

Борисов иска закриване на Държавната агенция за българите в чужбина Премиерът Борисов е възложил закриване на Държавната агенция за българите в чужбина, става ясно от п... thumbnail text

Премиерът Борисов е възложил закриване на Държавната агенция за българите в чужбина, става ясно от публикуваната стенограма на на правителствено заседание, проведено на 21 ноември 2018 г.

"Възложил съм на няколко от колегите тук да мислят как да закрием Агенцията за българите в чужбина, има си МВР, Министерство на правосъдието и Президентство. Това са трите институции, които се произнасят по този въпрос. Външно министерство ще се занимава с културата, заедно с Боил Банов, с образованието и с всичко останало. Ние така или иначе сега го правим", пояснява Борисов.

Изказването му обаче идва на фона на арестите около Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) преди няколко седмици, в това число и на нейния председател Петър Харалампиев. Акцията в държавното учреждение бе във връзка с разследване за подкупи и търговия с влияние при предоставяне на български документи за самоличност на чужденци.