София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Борисов: Какво ще ги прави държавата отнетите деца?

Той призова прокуратурата да намери злонамерените източници на слухове

пропускане
4 годиниОбщество 7 Боряна Райчева

Министър-председателят Бойко Борисов очаква прокуратурата и разследващите органи да стигнат до извора на слуховете за отнемане на деца от държавата, които вчера предизвикаха паника сред родители и няколко училища в Сливенско и Ямболско прекъснаха учебния процес. Това обяви той в студиото на bTV.

"Като дойдат избори цели щабове мислят каква мръсотия да направят", заяви Борисов и сравни ситуацията с Костинброд, козичките, чумата, истерията покрай Истанбулската конвенция.

Премиерът е убеден, че тези слухове са злонамерени и се дължат преди всичко на предизборна стратегия.

“Какво държавата ще ги прави тези деца? Като ги вземат къде ще ги заведат? С тази два въпроса премиерът се обърна към паникьосаните родители и ги призова да си върнат децата в училищата.

Той бе категоричен, че държавата и в момента разполага с механизми да защитава децата, които са в риск, и е длъжна да го прави. Той призова и журналистите да разследват и да покажат случаите на насилвани, тормозени деца, именно заради които работят и социалните случаи.