София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов коментира клюките за него и Борислава Йовчева

Премиерът определи информацията като фалшива новина

6 годиниОбщество 7 Боряна Райчева

Скандално видео, озаглавено „Да спрем разграбването на България“, бе разпространено в интернет пространството. https://www.facebook.com/DaSpremRazgrabvanetoNaBulgaria/videos/2100809110239507/

Във връзка с него Сашо Диков писа на премиера Бойко Борисов, за да бъде отсята истината от лъжата и манипулациите. Премиерът веднага отговори на абсолютно всички въпроси на водещия на предаването „ЕвроДикоф“.

Борисов подчерта, че не е запознат с въпросния видеоматериал, пуснат в социалните мрежи. „Както знаете напоследък станахме свидетели на множество фалшиви новини и внушения по мой адрес“, казва премиерът.

Той отрече и информацията, че е подарил къща за 1,5 милиона евро в Барселона на своя любовница.

Относно столичната клюка, че „Бойко е кандидат-зет на Станко Йовчев“, Борисов отрече да познава Борислава Йовчева, да да е имал каквито и да било отношения с нея, и най-вече да има дете от нея.

Премиерът подчерта, че не иска да коментира фалшиви новини. „Скалъпената история с гръцкия остров ми е обеца на ухото“, заключи в писмото си до Диков българският министър-председател.