София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Борисов лъже – няма пари за F-16!

Заяви председателят на БСП Корнелия Нинова

пропускане
5 годиниПолитика 7 Боряна Райчева


Настояваме премиерът Бойко Борисов да дойде на дебатите за F-16 и да каже кой го е упълномощил да поема ангажимента самолетите да се платят накуп. Това заяви народният представител от ПГ на по време на дебатите по сделката за F-16.

,,Искаме да дойде в Народно събрание да заяви това тук пред нас, както и да отговаря на въпроси кой го е упълномощил да поема такива ангажименти. Това може би означава, че американската страна не е искала това'', посочи Нинова.

Лидерът на БСП попита още премиерът Бойко Борисов защо се налага парламентът да актуализира бюджета и правителството да взима заем.

,,Очевидно парите на са от борба със сивата икономика и от контрабандата. Отговорността лежи в раменете на министър-председателя, особено за това скандално изказване за еднолично решение да се плати сделката сега и веднага накуп'', подчерта Нинова.

Председателстващият Емил Христов посочи, че в зала е ресорният по точката вицепремиер Красимир Каракачанов и увери, че все пак министър-председателят ще бъде уведомен за искането на БСП.