Гледай
на живо

Борисов на среща на върха в Египет

Българският премиер ще присъства на първото общо събиране на лидери на ЕС и ЛАД

Борисов на среща на върха в Египет Българският премиер Бойко Борисов пристиган в египетския курорт Шарм Ел-Шейх, за да вземе участие в ... thumbnail text
Българският премиер Бойко Борисов пристиган в египетския курорт Шарм Ел-Шейх, за да вземе участие в Първата среща на високо равнище между държавните и правителствените ръководители на ЕС и Лигата на арабските държави (ЛАД). 
 
Целта на форума е да  се  подчертае необходимостта от засилени стратегически отношения между Европейския съюз и арабския свят, както и да определят насоките за справяне с глобалните предизвикателства.
 
По време на срещата ще бъдат обсъдени  и общите усилия за решаване на регионални въпроси от взаимен интерес, като във фокуса на разговорите в Шарм Ел-Шейх ще бъдат поставени теми, свързани с търговията и инвестициите, миграцията, сигурността и ситуацията в региона.
 
По-късно Борисов ще участва в официалната  церемония по откриване на събитието, както и в първата пленарна сесия на формата, където е предвидено и да се изкаже.