София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов: Не ме интересува дали БСП ще води пазарлъци с други партии

Важна е стабилността на управлението

4 годиниИзбори 2019 1 Боряна Райчева

„Всички обичат да говорят за промяна, но промяната започва от ГЕРБ, ние направихме големи промени в партията и особено в София, и те дадоха резултати. За мен, като лидер на партия, е важен един резултат и това е безапелационната победа над БСП навсякъде, в София двойно. Дали ще се опитат сега с мимикрия, като гущери с опашките и хамелеони да водят пазарлъци с други партии, не ме интересува“, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
„Важното от днешния ден за мен е стабилността на управлението, защото имаме да строим не само продължението на Южната дъга, имаме да строим Хемус, Ботевград - Мездра, обходите на Враца и Видин, пътя до Белград, много работа. От утре оставям на щабовете по места, където има балотажи, да си работят, както не съм им се месил досега“, заяви Борисов.
„Искат субсидии, а като дойдат избори, нямат кандидати. Мая Манолова беше на зелен фон. БСП в София губи два пъти от ГЕРБ. За какъв кмет говорят те? Какъв кмет ще имат без общински съветници? Те си играят с демокрацията“, обясни премиерът.
На въпроса дали ГЕРБ може да спечели София на фона на десните опоненти, той отговори така:
„Ако те считат, че тези кукувици са промяна, костинбродска промяна, ако БСП с половината от гласовете на ГЕРБ е промяна, ами да я подкрепят и да им е честито! Аз съм демократ по душа, вярвам на инстинкта на хората“.