София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов нареди лекарите във Враца да си получат заплатите

Има задържани за източването на болниците, включително от ГЕРБ

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Министър председателят Бойко Борисов направи изявление преди началото на заседанието на правителстовото по темата за финансовото състояние на болницата във Враца и Ловеч и работещите, които не са получавали заплати от няколко месеца.

"Хората да си получават заплатите и паралелно с това правете реформите. Не може да се крадат и да се източват болниците. Не може с над 450 млн. да сме увеличили клиничните пътеки тази година, близо 5 млрд. лв. да отидат за здравеопазване и да ми се казва, че сестри и санитари не са получавали заплати", заяви категорично Борисов.

По негови думи държавата никога преди не е отделяла толкова средства за здравеопазване. Събрани са документациите на болниците и са предадени в прокураритата и по този въпрос вече има задържани, обвинени, влючително представители на ГЕРБ. Това, което заяви премиерът е, че нарушителите ще си получат заслуженото, както и предупреждението да не се получават подобни ситуации, понеже това са два областни града.

На въпроса на Ананиев, защо досега тези две болници не са протестирали, отговорът на Борисов беше категоричен. "Защото сега има демокрация и свобода на словото и предположи, че преди за подобед протест е щяло да има уволнения.