София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Борисов: Ние сме като Кобрата - продължаваме напред

ГЕРБ проведе основното си предизборно събитие

пропускане
5 годиниИзбори 2019 6 Боряна Райчева

"Ние сме като Кобрата - продължаваме напред", така започна речта си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на основното предизборно събитие за ЕП на партията.

„Не бързайте да казвате, че сме победители не за друго – а като гледам справките близо 100 000 автомобили ще излязат през почивните дни, понеделник пък е направен за учениците неучебен ден. Затова се обръщам към структурите – помолете ги хората, нека си починат петък, събота и неделя до обед и да се върнат за изборите“, заяви Борисов.

Той посочи, че Европа е един организъм, една система. „България си има правителство и Европа си има правителство. Ние можем да гарантираме инфраструктурата, доходите и най-вече опазването на външната граница на ЕС. Много усилия влагаме и се справяме добре, не случайно в Европа ни дават за пример.

Гарантирам и това сме говорили с колегите от СДС, членовете, избрани от тази листа, ще бъдат дисциплинирани, обединени и ще изпълняват общите решения на ЕНП. Всички са ми обещали да подкрепяме нашият кандидат Манфред Вебер“, коментира Бойко Борисов.

Той се обърна към кандидатът на ЕНП за председател на ЕК Манфред Вебер с думите: „Ние разчитаме, като отлетиш там, на високото – да не забравяш цялата тази зала. Защото животът е събирач – от противници прави първи приятели. Второ, кохезионната политика – единственият шанс за развитие на Западните Балкани и държавите от Източна Европа са транспортните коридори. Така че кохезионната политика трябва да ни е приоритет. Важно е, защото освен автомагистралите „Струма“, „Тракия“, „Марица“ и „Люлин“, сме обещали на българите и „Хемус“, както и пътят от Враца към Монтана. За Шенген няма да напомням – не че ни е важно, но е обидно, защото ние се справяме много по-добре от други държави“.

ТУК МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ ЦЯЛОТО СЪБИТИЕ: