София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов: Оставката на Цветанов беше и негово решение

На 7 юли ще бъде свикан форум на ГЕРБ, на който ще бъде освободен

пропускане
5 годиниИзбори 2019 1 Боряна Райчева

Бойко Борисов определи резултатите от изборите като добри. Той добави, че оставките в БСП потвърждават победата на ГЕРБ.

„Анализ на изборите направих, вие също го правихте. От сутрин до вечер социолози обясняват какво и как мисля. На какви ли не глупости се наслушах. С една дума - резултатите са добри. Анализът е, че победата е категорична и с оставките в БСП това се потвърждават”, заяви премиерът Бойко Борисов.

Относно оставката на Цветан Цветанов премиера коментира, че това е било общо решение. "Приех оставката на Цветанов, защото това беше и негово решение, но и защото доверието в нас е спаднало. Няма трети вариант, вариантите бяха - напуска ръководните постове в партията, спира да се изявява по медиите и остава да работи в централата, той това не го избра и напусна изцяло. Избирането на негов заместник е работа на централата и на конгреса"."Приех оставката на Цветанов, защото това беше и негово решение, но и защото доверието в нас е спаднало. Няма трети вариант, вариантите бяха - напуска ръководните постове в партията, спира да се изявява по медиите и остава да работи в централата, той това не го избра и напусна изцяло. Избирането на негов заместник е работа на централата и на конгреса", коментира премиера.

На 7 юли ще бъде свикан форум на ГЕРБ, на който ще бъде освободен както Цветан Цветанов, така и Румяна Бъчварова, която става посланик. Шеф на кабинета ще е Деница Желева.