Гледай
на живо

Борисов откри завод….не се интересува от БСП

Само отмествали вниманието на обществото от реалната политика

Борисов откри завод….не се интересува от БСП Кабинетът иска високи доходи за работниците в България, защото и квалификацията им е достатъчно висо... thumbnail text

Кабинетът иска високи доходи за работниците в България, защото и квалификацията им е достатъчно висока. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при откриването на завод в Димитровград. В обръщението си към екипа на завода, който произвежда осветителни тела за автомобилната индустрия, премиерът подчерта, че и огромната нужда от работници в България в момента ще доведе до много по-високи заплати за тези, които имат квалификация.

Борисов изрази радостта си от откриването на такива заводи у нас, тъй като по думите му те, освен, че откриват нови работни места в страната ни, но и на 100% работят за износ. Затова, според премиера, в момента имаме рекорден за всички времена на България брутен вътрешен продукт, който минава 116 милиарда.

Борисов коментира и обвиненията на БСП, че ГЕРБ контролира специализираната прокуратура с цел сплашване на противниците си.

„Нито знам, нито се интересувам от БСП и от хората в тази партия. Те за добро утро, за добър ден и лека нощ трябва да кажат Бойко Борисов“, заяви премиерът. „Когато Цветан Цветанов го обвиниха по времето на мандата на БСП. Ние какво казахме? Ако има виновни, да си понасят отговорностите. Сега само се отмества вниманието от реалната политика“, заяви Борисов.

„Стартирахме ударно „Хемус“. Искам март месец да направим поне три първи копки на АМ „Хемус“, защото виждате на юг по магистралите завод след завод“, каза още премиерът Борисов пред журналистите.

Относно резултатите, които днес „Афис“ разпространи, Борисов заяви, че БСП още преди 20 години си е направила социологически агенции с цел да манипулират общественото мнение. „Те изкараха и преди, когато бях кандидат за кмет, че Татяна Дончева и Милен Велчев ме водеха с близо 20%, но ги претрепах със 70% разлика. Те затова са направени тези агенции, вечерта по новините като излязат и хората да се замислят. Имаше Червен Кольо, Зелен Кольо... не ги ли помните“, каза Бойко Борисов.