София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов пак на проверка с джипа си

Инспектира строежа на стария път София-Бургас и гимназия в Нова Загора

пропускане
5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Станалите вече традиционни обиколки на министър-председателя Бойко Борисов с джипа му на проверки по строителни обекти в страната, продължават и след изборите за Европейски парламент.
 
Премиерът днес инспектира ремонта на стария път София - Бургас. Става въпрос за 23 км отсечка на пътя, който води от Нова Загора, през Стара Загора, до Черноморието.
 
По време на проверката Борисов, по стар обичай, размени и няколко думи със строителите, като ги попита и за условията, при които работят и дали са доволни.
 
Министър-председателят коментира и че именно в този участък са сатвали най-много катастрофи.
 
След инспекцията на пътя, премиерът посети и професионалната гимназия по селско стопанство в Нова Загора. За нея по оперативна програма „Региони в растеж” са дадени 1,3 млн. лв. 
 
С парите е санирано учебното заведение, сменена е дограмата му и е ремонтиран физкултурният салон. Борисов разгледа всеки един от кабинетните и нововъведенията в тях. Срещна се лично и с директорката на гимназията, учители и ученици.