Гледай
на живо

Борисов подсети министрите, че е време за съкращения

Премиерът отчете рекордни приходи в бюджета

Борисов подсети министрите, че е време за съкращения Приоритет на правителството през 2019 година ще бъдат образованието, здравеопазването, иновациите и ... thumbnail text

Приоритет на правителството през 2019 година ще бъдат образованието, здравеопазването, иновациите и технологиите. Това каза премиерът Бойко Борисов преди началото на първото за годината заседание на кабинета. Той отчете рекордни приходи в бюджета и напомни на министрите, че имат срок да съкратят чиновници във ведомствата им.

„Има план за съкращаване на администрацията, така че това, което вицепремиерът Дончев ви е казал, го привеждайте в необходимия вид. Успешна Нова година“, обърна се премиерът към министрите.

Припомняме, че в началото на декември Томислав Дончев разпрати писма до министрите със задачата до 20 декември да дадат предложения за съкращения на персонала.

От днешното заседание отсъстваха вицепремиерите Красимир Каракачанов и Екатерина Захариева, които бяха изпратили заместници, както и правосъдната министърка Цецка Цачева.