София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Борисов получи поздравления от Русия и Европа за победата

Доналд Туск обяви, че се гордее с лидера на ГЕРБ

7 годиниИзбори 2017 11 Боряна Райчева

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск и руският посланик в България Анатолий Макаров поздравиха Бойко Борисов за победата на парламентарните избори, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

Приемете моите поздравления по случай победата на Вашата партия „Граждани за европейско развитие на България“ на предсрочните парламентарни избори“, се посочва в поздравителния адрес на посланик Макаров.

В писмото си дипломатът подчертава, че разчита на продължаване на конструктивния диалог и взаимноизгодното сътрудничество с цел по-нататъшното развитие на добрите връзки между България и Русия.

В същото време Борисов получи поздравления и лично от Доналд Туск, с когото се срещна по време на форума на ЕНП в Малта.

Доналд Туск заяви, че победата на ГЕРБ е радостна новина за всички европейски лидери, които винаги са работили отлично с Бойко Борисов като премиер.

“Гордея се с теб. Всички в Европейския съвет те поздравяват за резултата. Сега най-важно е сформирането на работещо правителство, което да стабилизира бързо държавата”, обърна се Туск към Борисов.