София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Борисов посрещна министър - председателя на Босна и Херцеговина

Посещението в София бе по покана на българския премиер

6 годиниПолитика 11 Боряна Райчева

Министър-председателят Бойко Борисов посрещна председателстващия на Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич, който е на официално посещение в София по покана на българския премиер, съобщава пресслужбата на Министерския съвет.

Звиздич оцени високо поставянето на темата за евроатлантическата перспектива на страните от Западните Балкани във фокуса на ЕС.

Бойко Борисов изтъкна от своя страна, че стремежът на България е тази тема да остане основна и по време на следващите председателства, но допълни, че нейната актуалност зависи от отношенията между държавите в региона и от възможността на политическите елити да намират решения на съществуващите проблеми.

Разговорите между двете правителствени делегации ще продължат днес в Министерския съвет.

Двамата ще обсъдят двустранните отношения и политически и икономически въпроси от регионален характер. В делегацията, заедно със Звиздич, са министрите на транспорта и съобщенията, на правосъдието и на сигурността.