Гледай
на живо

Борисов прие поканата на Радев за среща

Президентът днес заяви, че е готов да разговаря с Борисов

Борисов прие поканата на Радев за среща Министър-председателят Бойко Борисов приема поканата на президента Румен Радев за разговор, съобщиха... thumbnail text

Министър-председателят Бойко Борисов приема поканата на президента Румен Радев за разговор, съобщиха от правителствената информационна служба във връзка с медийни запитвания.

Премиерът Борисов изразява надежда, че до срещата им, държавният глава ще се запознае с четиригодишната програма за управление на кабинета, както и с последния доклад на Европейската комисия по механизма за сътрудничество и проверка, за да ги дискутират заедно, съобщиха още от правителствения пресцентър.

По-рано днес държавният глава заяви пред журналисти, че е готов да изслуша визията на лидера на партия ГЕРБ за "справянето с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяването на катастрофалния срив на инвестициите, за икономическото догонване на държавите от Централна и Източна Европа". Изказването му беше в отговор на критиките на управляващите, че не се е съгласил на среща, на която да бъдат обсъдени законови промени за застраховката "Гражданска отговорност", но е приел лидера на БСП Корнелия Нинова.