София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Борисов се срещна с чуждите посланици у нас

Премиерът започва кампания за изчистване имиджа на България

5 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

Тридесет и шест  посланици  на чужди държави у нас бяха привикани аот премиера Борисов на разговор в Министерски съвет. Целта - да се изчисти петното върху България от обвиненията срещу властта по отношение на разследването на убийството на русенската журналистка Виктория Маринова.
 
Срещата е продължила около час, като на нея министър-председателят е 
Пред дипломатическия корпус преди час премиерът е подчертал изумлението си, че никоя от държавите, които реагираха спрямо нас по повод убийството, не са потърсили официалните власти и е препоръчал другия път да търсят информацията през официалните канали. 
 
По-рано по време на извънредния брифинг по повод информацията за жестокото престъпление, Борисов коментира пред журналисти, че е силно разочарован и от европейската реакция на високо ниво.
 
Припомняме, че лидерът на ЕНП Манфред Вебер и Франс Тимерманс, коментираха преди дни убийството на Виктория Маринова и  изказаха безпокойството по повод факта, че това е  трито убийства на журналист в ЕС в марките на тази година.
 
Веднага след брифинга последва обратна реакция и Мамфред Ведбер отговори с нов пост в Twitter, в който този път похвали действията на властта у нас.
 
Похвала Борисов получи и от председателя на Европейската комисия Жан Клод Юнкер, който в разпространено свое съобщение до медиите приветства бързата реакция на разследващите и лично на премиера, които в тясно сътрудничество с властите от другите държави-членки са успели да разкрият извършителя на тежкото престъпление.