София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов: Путин идва догодина, не говорим за шпионски скандал

"В ЕС цари лицемерие за санкциите срещу Русия"

5 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

Премиерът Бойко Борисов констатира, че в Европейския съюз цари лицемерие по отношение на санкциите срещу Русия, но в същото време изрази задоволство от българо-руските икономически и дипломатически отношения. В подкрепа на думите си, че те са приятелски и прагматични, той напомни, че се подготвя посещение за посещение на руския президент Владимир Путин в България догодина за 140-ата годишнина от установяване на дипломатическите ни отношения.

"Ние изобщо не говорим за шпионски скандал, русофили и подобни", заяви премиерът Бойко Борисов на парламентарен контрол в отговор на социалиста Антон Кутев, задал въпрос за отношенията ни с Русия.

"Както виждате, нямаше никакви реакции по шпионския скандал", добави премиерът за мълчанието откъм Кремъл по разследването на службите и разпитите на представителите на Движение "Русофили".

Той наблегна, че само преди няколко дни смесената междудържавна комисия на България и Русия е постигнала отлични резултати в енергетиката.

Борисов направи преглед на двата най-важни енергийни проекта, които са на дневен ред в момента - "Турски поток", който ние наричаме "Балкански поток", както и АЕЦ "Белене".