Гледай
на живо

Борисов разпореди: Край на проектите с "Джи Пи Груп"

Проработи ли разследването на "Биволъ"?

Борисов разпореди: Край на проектите с "Джи Пи Груп" Премиерът Бойко Борисов е разпоредил компанията "Джи Пи Груп"  да излезе от всички проекти, кои... thumbnail text
Премиерът Бойко Борисов е разпоредил компанията "Джи Пи Груп"  да излезе от всички проекти, които се реализират с държавно финансиране. Министър-председателят е наредил на  Агенция "Пътна инфраструктура" да спре участието на "Джи Пи Груп" в конкурси за пътни проекти, както с евро пари, така и със средства от българския бюджет. 
 
Това решение на Борисов идва след започналото по сигнал на вицепремиера Томислав Дончев разследване срещу компанията, а този сигнал беше провокиран от разследване на сайта "Биволъ".
 
Разкритията за "Джи Пи Груп", направени от журналистите на сайта "Биволъ" бяха тема на последното предаване на жестоко убитата Виктория Маринова, чиято смърт пък провокира обществени реакции и остри критики на лидери от чужбина. 
 
 Премиерът Борисов аргументира решението си така: "Няма да дам да ми се петни името. Така, че докато си защитят правотата - нямат работа да участват в конкурси".Вижте още във видеото.