Гледай
на живо

Борисов разпореди проверка на субсидии за транспорта в малки населени места

Премиерът се срещна с председателя на Конфедерацията на автобусните превозвачи

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на Министерството на транспорта да извърши проверка във връзка с отпускането на субсидии за превоз на пътници по нерентабилни автобусни линии в слабо населени планински и гранични райони в страната.

Премиерът проведе среща с министъра на транспорта Росен Желязков и председателя на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова. Борисов разпореди да се проверят всички конкретни случаи, изнесени в медиите.

“Повече пари сме дали, а има недоволни хора, това няма как да се случва“, заявил Борисов на срещата, цитиран от правителствената пресслужба. Той изтъкна, че са отпуснати 4 милиона лева повече за дотиране на линии, които са за малки населени места.

Борисов поиска да се мисли в посока промяна на модела - за повече справедливост и отговорност, не само от държавата, а и от общините в субсидирането и компенсирането на обществените автобусни превози.

Премиерът поиска и конкретни мерки срещу нерегламентирания сив сектор в транспорта.

Председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова заяви, че от организацията са отворени към всички предложения на Министерството на транспорта за „изсветляването“ на бранша и подобряването на транспортните услуги.