София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов с висока оценка на военното ни командване

Премиерът присъстава на закриването на "PLATINUM LION 2018"

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

С изключителни похвали и висока оценка за видяното премиерът Бойко Борисов коментира финала на военното учение "PLATINUM LION 2018". Премиерът присъства лично  на закриването на военната  програма на полигона в „Ново село", в която участваха осем държави членки и партньори на НАТО.
 
Борисов акцентира и върху това, че всички наши военни проекти трябва да да съвместими с тези на армиите на Алианса в региона. 
 
Министър-председателят изтъкна и че тъй като става дума за огромна сума парите на  данъкоплатците, той няма да допусне никакви компромиси, като е готов да търси и външна подкрепа, за да е сигурен, че направените разходи за въоръжаване ще са максимално оправдани.
 
Борисов не пропусна да обърне внимание и на това колко важни са такъв тип съвместни обучения между за смяната на нагласите особено на Балканите.
 
В провелата у нас  10-дневна военна подготовка „PLATINUM LION 2018”  взеха участие представители на сухопътните войски, военно-въздушните сили и други поделения на българската армия, както и военни от силите на САЩ в Европа.