Гледай
на живо

Борисов се похвали с успехи срещу нелегалните фабрики за цигари

Премиерът разказа конспиративна версия за „вноса“ на работна ръка

Борисов се похвали с успехи срещу нелегалните фабрики за цигари Премиерът Борисов присъства на представянето на проучване за количеството контрабандни цигари за вто... thumbnail text
Премиерът Борисов присъства на представянето на проучване за количеството контрабандни цигари за второто тримесечие на тази година. Според проучването за първи път в България е анализирано изключително ниско ниво на контрабандни цигари – едва 4,7%. Данните са на финансовото министерство и на МВР, а на анализа присъства и главния прокурор Сотир Цацаров. Според официалната информация, дори в градове, в които преди е имало високо ниво на разпространение на контрабандни цигари, днес се отчитат изключително ниски нива.
 
Пред журналистите Борисов обяви, че България има най-ниски нива на употреба на контрабандни цигари в сравнение с други страни от Европейския съюз. Относно последните разбити фабрики преди по-малко от месец, премиерът Борисов представи шокираща схема за набиране на работници в тях.
 
 
Борисов поздрави, както той се изрази „ колегите от Прокуратурата и от службите“. „Всички подобни фабрики нанасят щета на бюджета. По същия начин – се работи за алкохола, месата и захарните изделия. Прокуратурата и службите работят много тихо и внимателно, без публичност и шум. Доказателствата се събират много професионално. Тактиката дава много добър резултат“, заяви още Борисов.