София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов се прицели в шефката на Търговския регистър

Ще я уволни ли?

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Бойко Борисов с остра критика към работата на директорката на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова.Едва днес премиерът даде да се разбере, че е гневен именно на ръководството, заради безпрецедентната едноседмична блокада на Търговския регистър.
 
Вчера Даскалова заяви, че няма намерение да подава оставката си, но че това е политическо решение, което ще стане ясно, след като кризисната ситуация  бъде решена.
 
Припомняме, че близо седмица информационната система за всички фирми и юридически лица с нестопанска беше абсолютно недостъпна, както за проверка на вече нанесени обстоятелства за фирмите, така и за вписване на променени или нови такива. Това на практика блокира търговската дейност на голяма част от компаниите. Появиха се и съмнения за умишлени действия, с цел заличаване или фалшифициране на информация, които обаче на този етап остават непотвърдени.