Гледай
на живо

Борисов се среща с премиера на Грузия

Обсъждат двустранните икономически отношения

Борисов се среща с премиера на Грузия В деня, в който отбелязваме 140 години от приемането на първата българска конституция, министър-пред... thumbnail text
В деня, в който отбелязваме 140 години от приемането на първата българска конституция, министър-председателят ни посрещна в София премиерът на Грузия Мамука Бахтадзе, който е на официално посещение у нас.
 
В рамките на  започналата среща,  двамата държавници обсъждат активизирането на икономическите и търговските отношения и сътрудничеството в сферата на инфраструктурата, транспорта и енергетиката между България и Грузия.
 
Малко по-късно следва пленарна среща между двете делегации. Заедно с грузинския министър-председател, у нас са дошли още министърът на външните работи на Грузия Давид Залкалиани, зам.-министърът на икономиката и устойчивото развитие Акаки Сагирашвили и председателят на Комисията по външна политика в парламента на Грузия - Софио Кацарава. 
 
От българска страна с премиера Борисов ще бъдат вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и зам.-министърът на икономиката Лилия Иванова.