Гледай
на живо

Борисов свика Коалиционния съвет

Обсъждат осигуряването на кворума в НС

Борисов свика Коалиционния съвет Ще покажем, че парламентаризмът няма алтернатива, да отсъстваш от парламента не е решение. Това заяв... thumbnail text

Ще покажем, че парламентаризмът няма алтернатива, да отсъстваш от парламента не е решение. Това заяви Волен Сидеров, лидер на „Атака” след Коалиционния съвет в Министерски съвет.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че БСП смятат, че през парламентаризма могат да си правят кампания за евроизборите и местните избори. „Въпреки различията, които имаме по определени законопроекти, ние имаме един ангажимент - формиране на мнозинство и подкрепа на правителството до края на мандата. Това бе препотвърдено на Коалиционния съвет”, добави още Каракачанов.

От своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов каза, че изпълняват ангажиментите по управленската програма. „От събираемостта, която е в момента отново ще имаме възможност за увеличение на доходите с 10% в края на тази година. Управленската програма се изпълнява в параметрите и по поетите ангажименти”, отбеляза Цветанов.