София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Борисов свиква Изпълнителната комисия на ГЕРБ

Очаква се на да стане ясно каква ще е съдбата на Цветан Цветанов

пропускане
5 годиниПолитика 9 Боряна Райчева

Очаква се премиерът Бойко Борисов да свика извънредно Изпълнителната комисия на партията, която да реши ще има ли още оставки и каква отговорност ще понесе Цветанов за имотния скандал с евтини апартаменти. Според една от хипотезите вторият в ГЕРБ може да се оттегли от активната политика, но ще остане зам.-председател на партията, отговарящ за изборите и структурите.

До момента, заради аферата, вече има подадени и приети три оставки в кабинета "Борисов". Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на енергетиката е освободен Красимир Първанов. Подписана е и заповедта за освобождаване на Ваня Колева от поста заместник-министър на младежта и спорта, съобщават от правителствената пресслужба.

Още в събота премиерът прие оставката и на Цецка Цачева като правосъден министър. Двамата са разговаряли и обсъдили свързаната с името ѝ имотна сделка. Пред премиера Цачева е заявила решението си, че подава оставка и не желае създалото се напрежение да се пренася върху работата на правителството.