София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов упрекна президента: Не критикува БСП

Премиерът чака момент, когато Радев нямало да повтаря Нинова

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

„Чакам един ден да аплодирам президента, когато не е повторил нещо, казано от Корнелия Нинова. Вчера обясних, че към днешна дата има една позиция, ясно изразена от депутатите на ГЕРБ в Европарламента, които са гласували срещу санкции и задействането на член 7 срещу Унгария“, това каза пред журналисти в Залцбург премиерът Бойко Борисов в коментар на забележката на президента Радев, че българското правителство има двойнствена позиция за Унгария.

„Раздвоението на личността се явява в БСП, партията която издигна Радев", посочи Борисов и обясни, че Корнелия Нинова е заявила, е подкрепя Орбан, но нейните евродепутати гласували за изхвърлянето на му. "ГЕРБ, с шестте си депутатите, е "срещу" наказанието за Унгария, БСП е "за", подчерта министър-председателят и отправи критика към президента, че всеки ден упреква ГЕРБ, а никога не прави забележки срещу БСП. „Не чухме нищо за Ролс ройсите“, посочи Бойко Борисов.

Той призова президента да си направи партията, да дойде на избори, които да ги спечели и после "да си реди министрите".

Въпреки това премиерът каза, че не се сърди на Радев и на Нинова, които не са разбрали позицията на правителството за Унгария и Орбан. „Единственото, което сме приели на оперативното заседание, е решение да започнем да разработваме стратегия как да действаме, ако един ден някога се стигне до налагане на такава санкция“, поясни отново Бойко Борисов.

Премиерът изрази възмущение, че в България се коментира единствено темата за Унгария, докато на срещата на лидерите от ЕС се коментират важни теми като Брекзит и миграцията.