София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов: Всеки ден се откриват заводи

"Държим над 3% ръст на икономиката"

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

„Всеки ден, през ден, се откриват заводи. Затова, въпреки че Европа е в рецесия, ние държим над 3% ръст на икономиката“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на официалното откриване на новия ферментационен завод в град Пещера.

Проектът е от голямо обществено значение за развитието на Родопския планински регион, тъй като ще осигури 200 работни места за висококвалифицирани работници и специалисти като инженери, биолози, химици. Общата инвестиция възлиза на 150 милиона евро, която е реализирана за период, по-малък от 2 години.

„Този завод е високотехнологичен, с добри възнаграждения, надявам се и с времето още по-добри“, отбеляза премиерът Борисов. Той добави, че 40 милиона лева от инвестицията са за екология и подчерта, че пречиствателната станция към завода е направена по най-съвременния начин.