Гледай
на живо

Боровец отбелязва световния ден на снега

Състезания и намалени карти са подготвили за посетителите

Боровец отбелязва световния ден на снега За осма поредна година Боровец ще стане част от инициативата на Международната федерация по ски &nda... thumbnail text

За осма поредна година Боровец ще стане част от инициативата на Международната федерация по ски – „Световен ден на снега“.

Днес първият зимен курорт на Балканите показа какво богатство е снегът и как можем да се забавляваме и спортуваме заедно в планината през зимата.

Боровец отбележи „Световния ден на снега“ с безплатни уроци, състезания, музика, игри и забавления за цялото семейство. По време на целия ден деца на възраст между 4 и 7 години имаха възможност да направят първите си стъпки в снежния парк "Борокидс" на символична цена от 1 лв.

През целия ден дневните карти за деца до 13-годишна възраст също бяха на символичната цена от 1 лв. А всички начинаещи, които искаха да направят първите си стъпки в света на снежните спортове, се включиха в безплатните групови ски и сноуборд уроци.

В отбелязването на „Световния ден на снега“ участие взеха и спасителите от „Планинска спасителна служба“, които демонстрираха на гостите в Боровец техники по безопасност в планината.