София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Брат и сестра отиват на балотаж в старозагорско село

Близките им са раздвоени за кого да гласуват

4 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Гинка Колева и Георги Георгиев, които са брат и сестра, ще се яват в битката за кметския стол на балотаж в старозагорското село Могила.

На първи тур, който се сестоя на 27 октомври т.г те успяват да съберат равен брой гласове - по 152. Сестрата Гинка е досегашният кмет, а брат й се кандидатира за втори път.

Братят на Гинка обясни, че ако бъде избран ще работи заедно със сестра си.

"С нея нямаме кавги. Нашите близки са раздвоени кого да подкрепят. Заради това навярно се дължи и нашият равен резултат”, каза Георги Георгиев", поясни Георги.

„Случи се така, че от много кандидати в нашето село, изведнъж останахме само аз и моят брат. Хората ни познават, живеем и работим в Могила. Ние сме всеотдайни и даваме всичко от себе си, за да направим нещо. Винаги сме участвали в обществения живот на нашето село. Моят брат ми е помагал много. Надявам се хората да излязат и да гласуват разумно”, допълни Гинка Колева.