София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Бразилският министър на туризма подаде оставка

Президентът Дилма Русеф е изправена пред импийчмънт

8 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

Бразилският министър на туризма Енрике Рдуардо Алвис обяви, че е изпратил писмо за оставката си, предаде Ройтерс.

Той е първият министър от партията Бразилско демократично движение, който напуска правителството на президента Дилма Русев.
Очаква се демократичното движение да напусне Бразилската работническа партия на Русеф.
Асоциацията на адвокатите в Бразилия внесе ново искане за сваляне на Дилма Русеф от поста й, заради обструкция на правосъдието и заради това, че е освободила от данъци Международната футболна федерация (ФИФА) по време на Световната купа през 2014 година. Приходите от събитието възлизат на 4,8 млрд. долара, а разходите са 2,2 млрд. долара, това посочва на сайта си футболната федерация.
Президентът Русеф вече е изправена пред процедура за сваляне от власт заради предполагаеми финансови злоупотреби.
Долната камара на Конгреса се очаква да гласува по първото искане за сваляне от поста на Русеф в средата на април. Ако тя не успее да блокира вота с гласовете на една трета в 513-членната камара, може да бъде временно отстранена, докато Сенатът проведе процес по сваляне от власт, за да вземе решение дали да я отстрани от длъжност.