София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Бременна жена обира лекарски кабинети

18-годишното момиче е бременно в 7-ия месец

5 годиниОбщество 13 Боряна Райчева

18-годишно момиче, бременно в 7-ия месец е задържано след кражба от лекарски кабинет. Обвиняемата е задигнала пари и документи от здравното заведение в Казанлък.

 

За наглата кражба става ясно от охранителните камери на спешния кабинет. На записите се вижда как момичето се промъква в суматохата, създадена около спешен пациент, и успява да открадне 350 лева от портмонето на дежурния лекар, в което имало и документи. След разследване се оказва, че това не и е първото провинение.

 

По думите на д-р Гергана Гечева, дамата най-вероятно е посетила заведението, за да потърси медицинска помощ. Преди това е имала възможност да огледа кабинета, тъй като много добре е знаела къде да отвори и какво да търси.

 

Кабинетът няма охрана, а е оборудван само с паник бутон, обясни пред Нова телевизия д-р Гечева.

 

Бременната жена е била първоначално задържана, но след това освободена поради състоянието си. Впоследствие било установено, че в рамките на две седмици, тя е извършила кражби на стойност 4576 лева. Освен портмонетата в офисите, нейни обекти са били и кутии за сърбиране на средства за тежкоболни.

 

Предстои да и бъде внесена мярка за неотклонение.