Гледай
на живо

БСП бори домашното насилие с кризисни центрове

От левицата настояват такива да има във всеки областен град

От БСП предлагат за справяне с широко дискутирания  проблем с домашното насилие да се внесат промени в едноименния закон, чрез които да се изградят кризисни центрове за настаняване на жертвите във всеки областен град. Предложението идва като противовес на обвиненията, че левицата не отчита важността на битката с тормоза във и извън дома, извършван от бивш или настоящ партньор и поради тази причина се противопоставя на ратификацията на Истанбулската конвенция.
 
Позицията на партията по  приемането на международния акт като част от вътрешното ни законодателство остава непроменена, въпреки че промените в Закона за борба с домашното насилие, за които настояват са част от от тези, които биха се случили като следствие от ратификацията.
 
Лидерът на социалистите Корнелия Нинова категорично отрече и обвиненията, идващи от страна на ГЕРБ, че партията й е подкрепяла резолюцията на европейските социалисти в защита на Истанбулската конвенция, въпреки че вчера това беше потвърдено и от Партията на европейските социалисти.