София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

БСП е по-млада от всякога

Категоричен е председателят на МО в БСП Николай Бериевски

пропускане
5 годиниПолитика 9 Боряна Райчева

„БСП е по-млада от всякога. Партията е насочила огромно внимание към младите й членове и това се забелязва. Въпреки нейните 128 години, БСП е нова, млада и пълна със сили, каквито са нейните членове“, заяви специално пред камерата на телевизия Евроком председателят на Младежката организация в БСП Николай Бериевски.

„Безспорно е това, че ПП БСП се подмладява. Доказателство за това е моето избиране като член на Изпълнителното бюро (ИБ) на партията. Това показва, че партията е отворена към младите хора – те са добре дошли в нея и гласът на младите ще бъде чут“, категоричен е Николай Бериевски.

Той поясни, че заместникът му Атанас Атансов пък е член на предизборния щаб, което според него е ярък показател, че столетницата категорично се подмладява. Младият социалист обясни, че партията се готви за местния вот, в които младите ще вземат ключово участие.

За намаляването на държавната партийна субсидия Николай Бериевски е категоричен, че това ход на управляващата партия, чиято цел е удар срещу най-голямата опозиционна партия.

„Ние сме „за“ намаляването на субсидията, но не и тя да е 1 лев на глас. Това ограничава възможността на партиите да развиват своята дейност“, обясни председателят на младите социалисти

Той е сигурен, че въпреки трудностите, пред които е изправена левицата, левицата продължава напред.

„БСП е партия, която в най-трудните моменти, успява да се мобилизира, да събере сили и да излезе от всяка трудна ситуация“, сподели вицепрезидентът на младите европейски социалисти Николай Бериевски.

Според него заглавия като „кървав пленум“ и „авторитарно управляние на Нинова“ са абсолютно недопустими.

„Ние много пъти сме доказвали, че сме най-демократичната партия в страната и в никакъв случай не може да се говори за авторитарно управление на Нинова. В момента партията е изключително консолидирана и нашата обща цел е да спечелим предстоящите местни избори“.