Гледай
на живо

БСП и „Справедлива Русия“ подписаха споразумение за сътрудничество

Лидерът на българските социалисти участва в конгреса на руската партия в Москва

БСП и „Справедлива Русия“ подписаха споразумение за сътрудничество Председателят на БСП Михаил Миков и председателят на партия „Справедлива Русия” Сергей М... thumbnail text

Председателят на БСП Михаил Миков и председателят на партия „Справедлива Русия” Сергей Миронов подписаха споразумение за сътрудничество между двете политически сили, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Полагането на подписите стана в присъствието на Луис Аяла, генерален секретар на Социалистическия Интернационал, на който и двете партии са членове. Церемонията се състоя по време на Програмния форум на конгреса на „Справедлива Русия”, който се провежда на 22 и 23 април в Москва, на който Миков е гост.

В рамките на посещението си в Москва председателят на БСП се срещна още с с първия заместник-председател на Държавната Дума Иван Мелников, със заместник-министъра на външните работи Алексей Мешков, с депутата от „Справедлива Русия” Анатолий Шеин и със зам.-председателя на Комитета по наука и високи технологии в Думата Владимир Кононов.

В българската делегация участваха говорителят на БСП Атанас Мерджанов и Борис Иванов, началник на кабинета на Михаил Миков.