София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БСП: Има трима нови министри, но не и промяна в политиката

Вместо управленски решения, се отива към пазарлъци, каза Свиленски

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

"Има смяна на трима министри, без да има смяна на политиката". Това каза Георги Свиленски, зам.-председател на ПГ на "БСП за България", пред БНР. Той изтъкна, че на новоизбраните министри не им бе дадена думата в Народното събрание да обяснят как смятат да управляват съответните министерства оттук нататък, което е показателно, че политиката остава същата. "Това го заяви и предшественикът на сегашния вътрешен министър, който каза "г-н Маринов ще продължи същата политика, която водих и аз", подчерта народният представител. Свиленски припомни, че през месец януари БСП поиска вот на недоверие към правителството по тема корупция, а именно тя бе в основата на трагичните инциденти. "Самото правителство и министри не знаят как да управляват държавата. Доказателство за това е, че Борисов не е успял да изкара цял мандат", категоричен бе Свиленски.

"БСП предложи намаление на ДДС на хляба и хлебните произведения на 5 %, а от другата страна, правителството обяснява как ще се моли на търговските вериги да слагат по- малка печалба", коментира Георги Свиленски. Той каза, че вместо да се използват управленски инструменти и да се предприемат управленски действия и решения, се отива на някаква пазарлъци. "Това е поредното доказателство, че правителството не може да управлява държавата", убеден е той.

По казуса с Унгария зам.- председателят на ПГ на " БСП за България " обясни, че най- важна е позицията на българския премиер, тъй като той има правото да гласува в Съвета на Европа. "Притеснително е двойнственото му поведение. В България говори едно, в Европа друго. Това е характерно за Бойко Борисов, но проблемът е, че това не остава незабелязано и от другите държави", заключи Георги Свиленски.