София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БСП иска оставката на целия кабинет

Нинова: Нищо в държавата не върви

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

В парадокса сме уж най-социалният бюджет да предизвика социални протести и бунтове. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция след заседание на ръководството на ПГ на „БСП за България“ и Изпълнителното бюро на партията.

"Правителството на Бойко Борисов с решенията и действията си създава нестабилност в държавата, нестабилност на институциите, в цели системи. Нищо не работи, така както трябва. Нито здравната система, нито образователна. Най-малко социална система, а също и областта на икономиката. Това правителство е вредно, държавата върви надолу. Тази нестабилност трябва да се спре и да се започне да се гради. Ние виждаме нейното спиране чрез оставката и предсрочни избори“ каза още Нинова. 

По думите й БСП ще бъде в зала само за отмяна на данъка върху старите коли, отмяна на екологичната такса за дрехи втора употреба, увеличаване на пенсиите чрез преизчисляването им, намаляването на заплатите на политиците и увеличаване на помощите за деца.

„Това са нашите предложения, но и част от исканията на протеста, които сме внесли повече от месец. Това са единствените случаи, които ние ще бъдем там, ще се регистрираме за кворума и ще се борим за тези искания“ подчерта Нинова.

„Мнозинството на ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и „Воля“, които ги подкрепят е вредно, защото приема лобистки закони, в интерес на олигарси, приема закони, които удрят бедните и средната класа с нови и нови данъци. В парадокса сме уж най-социалния бюджет да предизвика социални протести и бунтове“, категорична беше тя.

Корнелия Нинова отрече да има съглашателство с президента Румен Радев за сваляне на правителството. Лидера на БСП потвърди още, че по нейно лично настояване депутатката Елена Йончева е получила кола и шофьор за нейните обиколки в страната.