София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БСП иска оставките на Валери Симеонов и Валентин Радев

Нинова призова Борисов да разкрие депутатите наркотрафиканти

6 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

На поредната пресконференция на БСП, лидерът на партията Корнелия Нинова поиска оставките на вътрешния министър Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов.

„Във филма на Елена Йончева “Граница” става дума не само за национална сигурност, но и за корупция”, каза Корнелия Нинова. Тя добави още, че свидетелят във филма на Йончева говори за организиран трафик на хора, който е покровителстван от висшите етажи на властта. Поради тази причина БСП поиска оставките на вътрешния министър Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов.

Корнелия Нинова обеща, че ще намерят начин, чрез всички способи на българското и европейското право, да осигурят защитата на служителя от „Гранична полиция“ от филма като свидетел за обективно разследване и носене на отговорност за онова, което се видя и чу във филма“, заяви лидерът на БСП.

Освен оставките на Радев и Симеонов, БСП поиска и изслушване в Народното събрание на Бойко Борисов, дори и на закрито заседание, в което премиера да посочи поименно и с аргументи кой депутат се занимава с наркотрафик и кой е купувал гласове от затворници.

„На 12-ти ноември премиерът Борисов заяви: "В парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик“. Това е ужасяващо. „Хора, които са купували гласове, и то от затворници”- не по-малко ужасяваща констатация“, коментира Нинова.