София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БСП иска промяна на механизма за избор на управител на НЗОК

Проф. Георги Михайлов: Нито един управител на НЗОК не е изкарал мандата си

6 годиниЗдраве 1 Боряна Райчева

 „БСП ще излезе със законодателна инициатива за промяна на механизма за избор на управител на НЗОК. Проблемът със смяната на управителите няма да бъде решен, той се задълбочава поради невъзможността им да влияят върху политиката на Касата”. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ проф. Георги Михайлов от парламентарната трибуна.

Той добави, че народните представители от левицата няма да подкрепят процедурните правила за избор на управител на НЗОК.

Михайлов заяви, че съществува системен проблем в Здравната каса. „Ако направите преглед на управителите на НЗОК за последните осемнадесет години, ще видите, че те са толкова много, че нито един от тях не е изкарал мандата си“, добави проф. Михайлов. Той каза още, че има много елементи, които са превърнали НЗОК в подразделение, подчинено на Министерство на здравеопазването.